Trench, Rossi e Watanabe

Large Office Winner

Project: Trench, Rossi e Watanabe | Sao Paulo Brazil

Firm: Perkins+Will | Sao Paulo Brazil

Design Statement

Since the beginning of this project, the client sought a strong position in the market for his company; a large multinational law firm. To do so, a series of different architectural ideas were proposed to our clients, among which were:

  • flexibility in use: with offices that adapt to the user’s needs;
  • material choices: lighter materials to reduce the need for artificial lighting, working with natural light that permeates the perimeter of the floor
  • intelligent occupation of the space, with meeting rooms located at the ends of the floor, and the staff closer to the core;

The Shaw carpet helped compose the spaces, particularly the staff and management areas, creating the necessary contrast between materials.

Spaces with attitude. This is the term that has been used since the beginning of the work. Perkins+Will participated in all the steps of the process, from choosing the floor to final delivery. Like innovation, the concepts of experience and reception, which are very common in the hotel sector, were the guidelines for meeting the client’s expectations. Therefore, the common spaces, such as the reception area, lounge, and meeting rooms were give special attention. Since the main access is located at the top of the building, we were able to create the reception lounge with a double height ceiling. 4 meeting rooms with rearrangeable panels are connected to it. On a regular work day, there is a lounge and 4 meeting rooms. On special days involving events, happy hour, or lectures, these panels open and create a totally new and connected space. The materials used are also different from the ones normally used in law firms; dark wood and leather provide a more contemporary, bright, and dynamic feel.

Espaços de atitude. Eis o termo usado desde o inicio dos trabalhos. A Perkins+Will participou de todas as etapas do processo, da escolha da laje a entrega final. Como inovação, os conceitos de experiência e recepção, muito comuns no setor hoteleiro, foram a diretrizes para atender as expectativas do cliente. Portanto, os espaços comuns como recepção, lounge e salas reuniões foram privilegiadas. Uma vez que o principal acesso está localizado na cobertura do edifício, foi possível conceber o lounge receptivo com pé-direito duplo. Conectado a ele, 4 salas de reunião com painéis componiveis. Em dias normais de trabalho, um lounge e 4 salas de reunião. Em dias especiais de eventos, happy hour ou palestras, estes paineis se abrem e criam um espaço totalmente novo e conectado. Os materiais empregados também são diferentes dos costumeiros nos escritórios de advocacia; madeira escura e couro dão lugar a uma linguagem mais contemporânea, clara e dinâmica.

O carpete da Shaw ajudou na composição dos espaços, particularmente das áreas de staff e gerencia, gerando o necessário contraste de materiais.

Desde o principio deste projeto, o cliente buscou um forte posicionamento de mercado como diferencial para a sua empresa domo uma grande multinacional da advocacia. Para tal, uma série de diferenciais foram propostos pela arquitetura aos nossos clientes, dentre eles: + flexibilidade de usos: com salas que se adaptam conforme a necessidade dos usuários; + escolha de materiais: mais claros que minimizam a necessidade de luz artificial, trabalhando junto com a luz natural que entra em todos o perímetro da laje; + ocupação inteligente do espaço, com salas de reunião dispostas nas extremidades da laje e o staff mais próximo do core;

  • Trench, Rossi e Watanabe (100%, 638 Votes)
Loading ... Loading ...

#DesignIsAward

Thank you for voting for this project. Share your vote.